Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

UBO Banden: Machinepark

UBO Banden, kwalitatief hoogwaardige recycling

Bij UBO Banden worden in warm-vernieuwingsmachines karkassen van vrachtwagenbanden van een nieuw loopvlak voorzien. Het is een kwalitatief hoogwaardige manier van recycling. De banden worden met Bandag-kwaliteitscertificaat ECE109R en ISO 9001-certificaat geleverd en onder andere naar Ierland, Duitsland, België, Rusland en Frankrijk geëxporteerd.

Weer jaren vooruit!

Nieuwe besturingen met de nieuwste Siemens 1200-PLC’s zorgen er sinds kort voor dat twintig warm-vernieuwingsmachines van UBO Banden BV weer veilig en effectief hun werk kunnen doen. Van den Pol Industriële Automatisering verving de oude, meermalen opgelapte besturing volledig. Het resultaat is een state-of-the-artmachinepark dat weer goed functioneert, veilig is, veel minder storingen heeft en waarbij de foutkans kleiner is doordat de bediening gemakkelijker is geworden.

Het procedé wordt al decennialang toegepast. De jongste machine bij UBO Banden BV is veertig jaar oud. Het gietijzeren frame en de bewegende delen van de machines zijn nagenoeg onverslijtbaar en kunnen met de nieuwe besturing opnieuw enkele decennia mee.

In de oude situatie deden zich steeds vaker storingen voor. De oude schakelkasten zijn in de loop der tijd steeds weer opgelapt, totdat dat niet meer verantwoord was en enkele machines moesten worden stilgezet. De afname in productiecapaciteit deed UBO Banden BV besluiten alle machines in een keer aan te pakken. Dick Peek, production manager bij UBO Banden BV, is blij met de grootschalige revisie: “Van den Pol Industriële Automatisering verhelpt hier al jarenlang de storingen en kent het bedrijf en de machines van binnenuit. Nadat drie machines om veiligheidsredenen stil kwamen te liggen, hebben we gezamenlijk een plan uitgewerkt om alles weer aan de gang te krijgen. Er is gekozen voor zo simpel en degelijk mogelijk.”

“Voor de besturing hebben we hier voor PLC’s uit de nieuwe S7-1200-serie van Siemens gekozen, omdat het een prijstechnisch interessante, krachtige en compacte oplossing is”, aldus Ronald Kiens van Van den Pol Industriële Automatisering. “We werken veel met PLC’s uit de 300- en 400-series van Siemens en zijn dus vertrouwd met de mogelijkheden. De 300- en de 400-PLC’s zijn relatief te uitgebreid voor deze toepassing. De nieuwe 1200-serie voldoet echter precies goed voor dit doel. We hebben er nu twintig geplaatst, in combinatie met eenvoudige touchscreenbedieningsschermen, en het werkt uitstekend. Met deze toepassing dingen we mee naar de Siemens S7-1200 Application Award. Fabrikant Siemens kijkt daarbij onder andere naar effectiviteit en duurzaamheid. Omdat we machines die tientallen jaren oud zijn, goed en effectief kunnen laten werken, denken we hoog te scoren op het onderdeel duurzaamheid.”  Vorig project Volgend project  

Naam:
UBO Banden: Machinepark

Opdrachtgever:
UBO Banden BV