Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Theo Pouw: Afvalverwerking

Elk jaar honderden tonnen nieuwe grondstof

Afval kun je maar het beste voorkomen. En dat is precies wat er al sinds 1988 gebeurt bij Theo Pouw B.V. En wel op zeer grote schaal. In 2011 is een gespecialiseerde puinbreekinstallatie in gebruik genomen, waarmee jaarlijks nog eens honderden tonnen afval worden hergebruikt. Van den Pol Industriële Automatisering was verantwoordelijk voor alle bekabeling en de aanleg van de verlichting en het camerasysteem ten behoeve van de cockpit van de procesmanagers.

De nieuwe installatie heeft een capaciteit van 400.000 ton per jaar. Restmateriaal van de extractieve reiniger dat voorheen gestort moest worden, kan nu voor 70 tot 80% worden omgezet in secundaire grondstoffen voor asfalt- en betonindustrie. Zo worden dus niet alleen afval en de bijbehorende kosten bespaard, maar ontstaan ook nieuwe grondstoffen. “Het is nu rendabel om de grondstoffen eruit te halen. Met deze hoogwaardige installatie kunnen we uit hetzelfde basismateriaal 30% meer grondstof produceren", vertelt Alexander Pouw. Een dergelijke optimalisatie van bedrijfsprocessen kenmerkt Theo Pouw B.V. Het bedrijf is gespecialiseerd in primaire en secundaire bouwstoffen, de productie van betonmortel, het innemen, bewerken en reinigen van grond en het verwerken van bouw- en slooppuin. Het bedrijf heeft vestigingen in Utrecht, Lelystad, Eemshaven en Weert.

Elke dag aanwezig

Aan de Isotopenweg in Utrecht Lage Weide, waar aan- en afvoer direct via het Amsterdam-Rijnkanaal kan plaatsvinden, beschikt Theo Pouw B.V. over een enorm terrein. Medewerkers van Van den Pol Industriële Automatisering zijn er altijd wel te vinden. "De mensen van Van den Pol doen kleine reparaties en vervangingen en ondersteunen onze technische dienst. Daarnaast zijn er projecten op regiebasis, zoals het installatiewerk voor de puinbreekinstallatie. De samenwerking is goed. De kwaliteit is gewaarborgd en Van den Pol houdt zich aan afspraken. Dat is voor ons erg belangrijk. We hebben continuïteit nodig. De installaties moeten produceren. Bij Van den Pol begrijpen ze dat en zetten ze ook extra mensen en middelen in, als dat nodig is. Daar zijn geen speciale afspraken voor nodig. Die zekerheid is er gewoon."  Vorig project Volgend project  

Naam:
Theo Pouw: Afvalverwerking

Opdrachtgever:
Theo Pouw