Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Kiremko: voedselverwerking

Kiremko, marktleider in de voedselverwerkende industrie

Medewerkers van Van den Pol Industriële Automatisering trekken al meer dan drie decennia de wereld over om machines voor de voedingsmiddelenindustrie te installeren. In het kielzog van Kiremko B.V., Food Processing Equipment, is dat voor de aardappelverwerkende industrie. Maar daarnaast ook steeds meer voor allerhande andere bedrijven in deze sector.

"Samenwerking Van den Pol Elektrotechniek en Kiremko gaat al jaren terug." Zoals is te zien in het RTLZ programma Nederland Maakt Het van 2019.

Kiremko B.V. bestaat al bijna vijftig jaar. Groot geworden in apparatuur voor snackbars en restaurants, specialiseerde het bedrijf zich in productielijnen met grote capaciteit. Vanaf begin jaren tachtig is Kiremko hard gegroeid. De specialisatie in machines voor de (semi)automatische verwerking van aardappelen in frites, (speciale) snackproducten, zoals chips, pelletsnacks en andere aardappelbijproducten, zoals vlokken, salades en puree, maakte het Montfoortse bedrijf tot een internationale speler. Van den Pol IndustriëleAutomatisering groeide mee tot specialist in industriële automatisering voor de voedselverwerkende industrie.

Alle werelddelen

Inmiddels levert Kiremko niet alleen aan de aardappelverwerkende eindindustrie, maar ook produceert het bedrijf machines voor de verwerking van groenten en dan met name knolgewassen, zowel voor de vers-, als voor de diepvries- en gekoelde markt. Van alle geproduceerde machines is 85% bestemd voor de export. Door Kiremko ontwikkelde en vervaardigde apparatuur vinden we bij veel grote aardappelverwerkende bedrijven, zoals McCain, Farm Frites en Simplot Foods, in heel Europa, de Verenigde Staten, China, Nieuw-Zeeland, Japan, Argentinië, Egypte en Saoedie-Arabië. Van den Pol IndustriëleAutomatisering heeft de supervisie over het installatieproces. Het standaardinstallatiewerk wordt door lokale bedrijven uitgevoerd onder supervisie van Van den Pol IndustriëleAutomatisering. Voor specialistische activiteiten gaan eigen monteurs van Van den Pol mee.

Er komt nogal wat bij kijken voordat een aardappel tot een kant-en-klaar product is verwerkt. In productielijnen die tot wel 65.000 kilo aardappels per uur kunnen verwerken, vinden we machines voor ontstenen, wassen, schillen, blancheren, koken, vormen, snijden, drogen, bakken, pasteuriseren, steriliseren, koelen, vriezen, (optisch) sorteren, transporteren, distribueren, wegen en verpakken. Kiremko speelt een rol in het hele proces, vanaf de aanvoer van het ruwe product tot de afvoer van kant-en-klaar verpakt eindproduct. Van den Pol heeft niet alleen de taak alle onderdelen elektrisch te installeren, maar ook om ervoor te zorgen dat al die onderdelen naadloos samenwerken.

Reputatie in maatwerk

De reputatie van Kiremko onderscheidt zich met name in maatwerkoplossingen en know-how. Bij de meeste opdrachten gaat het om machines of complete productielijnen, die voldoen aan de specifieke wensen van de klant. Hoe gecompliceerder de wens van de klant, des te sterker het bedrijf zich weet te profileren. Dat doet het bedrijf niet alleen. Sinds 1978 werkt Kiremko nauw samen met haar partner in het Verenigd Koninkrijk, Kiremko (UK) Ltd. Ook de samenwerking met Idaho Steel Products en Reyco Systems in de USA, die in licentie machines produceren voor de Noord-Amerikaanse markt, is zeer succesvol gebleken.

De foodsector vraagt naast kennis van de installaties ook specifieke expertise op het gebied van voedselveiligheid. Daarnaast is kennis van het productieproces van de klant van groot belang. Voedselverwerkende bedrijven werken vaak continu en elk onderhoudsoponthoud betekent verlies voor de klant. Meedenken met de klant en oplossingen bedenken die het productieproces zo min mogelijk verstoren, is een belangrijke toegevoegde waarde van Van den Pol.  Vorig project Volgend project  

Naam:
Kiremko: voedselverwerking

Plaats:
Wereldwijd